Приятел завинаги!

Аптеки: В Чепеларе има три аптеки, две от които изпълняват рецепти по договор със здравната каса.

Телефони/Интернет: Градът има покритие и от всички мобилни оператори, както високоскоростен Интернет.Интернет клубове и видеотеки има достатъчно.

Бензиностанции: В рамките на града има три бензиностанции.На главния път от Пловдив към Чепеларе също има бензиностанция.

Гастрономия: Освен разнообразна кухня в менютата на ресторантите и механите, в Чепеларе почти всяко заведение предлага възможност за приготвяне на чеверме по предварителна заявка. Част от базите имат и открито барбекю с възможност за приготвяне на обяд/вечеря и предлагат по заявка приготвянето на ястия на пещ като печено агне, прасенце, заек или пуйка.

В механите се гордеят с родопските си специалитети – пататник, марудник, клин, сърми, смилянски фасул, вити питурки, пърленки, качамак, овче мляко, скара на дървени въглища или на тикла.

Детски площадки: Детска площадка има на пешеходната зона в центъра на града. В дворовете на част от хотелите и къщите за гости също са устроени кътове за игра на децата.

Хотелиерите предлагат и възможности за спортен риболов, офроуд разходки с джипове из околностите и пикник. Организира се и фотолов с професионален ловен водач. Хотелиерите организират също и екскурзии и туристически походи до забележителности в околностите. Местните хотелиери, ресторантьори и механджии организират по заявка и частни партита, тържества и чествания. По заявка може да се насладите и на изпълненията на гайдар и местна народна певица.Телефон за връзка и предварителна заявка: 0889307785 – Илия Къдрински

В Чепеларе чрез базите за настаняване може да се поръча и обучение от квалифициран ски учител.